Wikkelfolie kopen? Hier kun je op letten

Wikkelfolie

Wikkelfolie kom je in veel bedrijven tegen. Het heeft dan ook meerdere voordelen. Tijdens het transporteren van producten biedt het extra stabilisatie. Op het moment dat wikkelfolie wordt aangebracht kunnen producten minder heen en weer bewegen, hierdoor heb je minder snel last van beschadigingen.

Daarnaast zorgt de folie dat vocht en vuil wordt afgestoten. Je merkt al: wikkelfolie heeft vele voordelen. Maar waar moet je precies op letten als je wikkelfolie gaat kopen? Dat lees je in dit artikel. Kijk bijvoorbeeld goed naar het verschil tussen hand of machinewikkelfolie, de kleuren en de afmetingen.

Machine of handwikkelfolie

Allereerst is het goed om te weten dat er een verschil bestaat tussen handwikkelfolie en machinewikkelfolie. Heb je niet al te veel pallets die op een dag ingewikkeld moeten worden? Dan is handwikkelfolie een goede en snelle oplossing.

Ga je een groot aantal pallets per dag inwikkelen met de folie? Dan kan het efficiënter zijn om voor machinefolie te gaan. Als er de hele dag door pallets van folie moeten worden voorzien kost het simpelweg veel kracht en energie. Met een machinewikkelfolie kan je dan beter uit de voeten.

Kleuren

Ten tweede zijn er veel verschillende kleuren beschikbaar en heb je de optie om voor transparante folie te gaan. De transparante variant komt het meest voor. Het voordeel daarvan is dat je nog goed kunt zien wat je hebt ingepakt. Dat wil niet zeggen dat de gekleurde folies geen voordelen hebben.

Met verschillende kleuren kun je onderscheid aanbrengen in je verpakkingen. Doordat de folie niet transparant is, is het minder gevoelig voor diefstal. Men kan simpelweg niet zien wat er in de verpakking zit, dus wordt er minder gestolen. Ook biedt de gekleurde folie bescherming tegen UV straling. Zowel transparante folie als gekleurde folie heeft voordelen, het is dus maar net wat het best aansluit bij jouw producten.

Afmetingen

De wikkelfolie heeft verschillende afmetingen en diktes. De afmetingen kun je vaak zelf het best inschatten. De ene folie rekt beter dan de andere. Ook is de ene folie steviger dan de ander. De dikte heeft daar onder andere invloed op.

Voor een zware lading is het verstandig om een dikke folie te kiezen. En is de lading minder zwaar? Dan kan een wat dunnere folie ook voldoende zijn, daar krijg je vaak ook weer meer elasticiteit voor terug.